بانوان نامرئی؛ نیمی از جامعه که کمتر دیده میشود.
به بهانهی گردهمایی بانوان صنعت شویندهی ایران، اردیبهشت 1401
در اردیبهشت ماه 1401 تنی چند از بانوان صنعت شوینده به دور از دغدغهها و چالشهای نفسگیر این روزهای صنعت و پس از دو سال وقفه به دلیل شیوع کرونا دوباره گرد هم آمدند.گردهمآیی این بانوان فعال در بخشهای مختلف صنعت شامل تولید، تحقیق و توسعه، بازرگانی، بازاریابی، آزمایشگاه و … به همت دکتر عارفه کمپانی سعید، مدیر آزمایشگاه انجمن صنایع شوینده، بهداشتی و آرایشی ایران شکل گرفته و فرصتی بوده است تا پس از دو سال همهگیری کرونا، ارتباطات تازهای ایجاد و رشتههای دوستی قدیمی محکمتر گردند.در میکروسکوپ بخوانیم:
هرکدام از بانوان این جمع با کولهباری از دانش و تجربه، نمایانگر بخش مهمی از جامعه بودهاند که علیرغم تمامی تبعیضها، موانع و دشواریهای پیش روی زنان از جمله ایفای همزمان نقش مادری، همسری و فعالیت اجتماعی، قد کشیده و همپای دیگر بخشهای جامعه رشد کردهاند. بانوانی که از پیشکسوت تا تازهنفس، از رئیس تا کارمند، از بازرگان تا تولیدکننده، همگی به دور یک میز ساعاتی دلپذیر را برای تمام آن جمع رقم زدند.
گردهمایی بانوان صنعت شوینده که به سادگی هر چه تمامتر برگزار شد، تجسم زیبایی از همافزایی بود. از رشدی آشکار در بخشی از جامعه که به عمد یا غیرعمد کمتر دیده شده است و حتی شاید صنعت نیز فراموش کرده رشدی که امروز بدان رسیده، تا حد زیادی مدیون تلاش بینظیر و بیوقفهی این گروه از جامعه نیز هست.
نگاهی به نابرابری جنسیتی در محیط کار
به راستی اگر جامعهای به رشد خود میاندیشد باید باور داشته باشد که این رشد تنها زمانی به دست میآید که تکتک بخشهای جامعه رشد کنند و زنان به عنوان نیمی از جامعه به ویژه آن که پرورندهی نسلهای آینده هستند، باید امکان رشد و تعالی را در جایگاهی عادلانه در مقایسه با مردان داشته باشند و از فرصتهای رشد برابر در تمامی جنبهها برخوردار گردند تا جامعه بتواند با بهره بردن از این همافزایی به تعالی مورد نظر خود برسد.