قطعی نشدن قیمت گندم با وجود گذشت حدود پنج ماه از سال جدید
به گفته دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنایع گلوکز، نشاسته و مشتقات آن، با وجود گذشت حدود 5 ماه از سال جدید، دولت کماکان گندم را از کشاورز به قیمت سال گذشته میخرد و قیمت مصوب به صنف و صنعت نیز همان قیمت سال گذشته است.
محمد رسول مصائبی، دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنایع گلوکز، نشاسته و مشتقات آن، در مصاحبه با مجله میکروسکوپ در خصوص قیمت مصوبه گندم گفت: همه ساله تعیین قیمت گندم با اظهارنظرهای مختلفی از سوی دولت، مجلس و حتی بخش خصوصی شروع میشود و نهایتاً دولت محترم نسبت به اعلام قیمت خرید تضمینی گندم اقدام مینماید. سال گذشته نیز دولت به دلیل وقوع جنگ میان روسیه و اوکراین و احتمال افزایش قیمت جهانی گندم و البته با عنوان حمایت از کشاورز بهصورت خارج از عرف قیمت خرید تضمینی را از هرکیلو ۵۰۰۰ تومان به هر کیلو 11500 تومان افزایش داد و در ادامه یارانهای را که از سالهای گذشته به صنف و صنعت تخصیص داده میشد، متوقف نمود و قیمت هر کیلو گندم برای صنعت را ۱۲۰۰۰ تومان تصویب کرد.
اما درحال حاضر با گذشت حدود 5 ماه از سال جدید دولت کماکان گندم را از کشاورز به قیمت علیالحساب 11500 تومان خریداری میکند و به صنف و صنعت به همان قیمت 12000 تومان تخصیص میدهد.
وی سپس تأکید نمود که تعیین قیمت گندم با درنظر گرفتن قیمت جهانی آن و البته لحاظ کردن ریسکپذیری محصولات صادراتی کشور به دلیل تحریمهای ظالمانه ضروری است.
تقسیمبندی نامناسب گندم میان بخشهای مختلف
دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنایع گلوکز، نشاسته و مشتقات آن با توجه به کیفیت گندم داخلی اضافه کرد: تنها حدود ۳۵٪ گندم تولیدی در کشور از نوع مرغوب و مابقی گندم متوسط و میزان کمتری هم ضعیف است و ازآنجاکه معمولاً گندمهای ضعیفتر به کارخانههای آرد و نهایتاً به صنایع آردبر هدایت میشود، میتوان گفت تقسیمبندی مناسبی برای تأمین گندم صنف و صنعت انجام نشده است و این واردات گندمهای خارجی است که با داشتن عمدتاً کیفیت بالاتر به کمک صنف و صنعت میآید. در این خصوص لازم است از مساعدت و همکاری مجموعه شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران تشکر و قدردانی نمود.
لزوم استفاده از گندم های با کیفیت در صنعت نشاستهسازی
مصائبی در ادامه در خصوص لزوم استفاده از گندم با کیفیت در صنعت افزود: باتوجه به اینکه نشاسته و گلوتن تولیدی از گندم بهعنوان مواد اولیه برخی از صنایع مانند ماکارونی، شیرینی و شکلات، فرآورده های گوشتی و غیره استفاده میشود، کیفیت آن اهمیت بهسزایی دارد و مستلزم استفاده از ماده اولیه با کیفیتتری است.
بیشتر بخوانید: نشاسته های اصلاح شده و کاربرد آن در صنایع غذایی (1)